For the Dutchies only (sorry :):
Best veel initiatieven die het ondernemerschap van iedereen aan gaan spreken. Een goede zaak naar mijn mening: je wilt thuis toch ook weten wat je koopt / doet en wat je ervoor krijgt en hoe ver jouw budget gaat. Wat is de kern van het voorstel?

‘Het gaat erom de bestaande aanspraken van werknemers in geval van werkloosheid te individualiseren. We stellen voor de ww-premie, de gelden uit de Onderwijs- en Opleidingsfondsen en de transitievergoeding allemaal individueel in een potje te stoppen. Dat potje wordt gedurende de loopbaan van een werknemer geleidelijk gevuld en daar kan hij op terugvallen bij tijdelijke werkloosheid en voor scholing. We noemen dit het Pit: personeelsbeleid in transitie. Uitgangspunt is dat dit kostenneutraal plaatsvindt, zie dit dus niet als een poging om op de arbeidskosten te besparen.’

Lees in FD meer over dit voorstel van Peter Struik, topman va FuijFilm Tilburg.